Nomad Vocals

Nomad Vocals on vuoden 2020 keväällä perustettu laulajakollektiivi, jonka nuoria muusikoita yhdistää intohimo laadukasta yhtye- ja kuoromusiikkia kohtaan. Vuoden 2021 toukokuusta lähtien Nomad Vocalsin alla on toiminut seitsemän kiinteää, aktiivisesti yhdessä harjoittelevaa lauluyhtyettä sekä joukko lahjakkaita vahvan kuorolaulutaustan laulajia, jotka yhdessä yhtyeiden kanssa muodostavat kamarikuoron sekä suuremman sekakuoron.

Nimensä mukaisesti Nomad Vocals, “taivaltavat äänet”, kerää laulajia yhteen ympäri Suomea laulamaan tavoitteellisesti yhdessä. Tällä hetkellä laulajisto kokoontuu harjoittelemaan Jyväskylästä, Kuopiosta, Joensuusta, Tampereelta, Oulusta ja Helsingistä. Kollektiiviin voi hakea mukaan mistä päin Suomea tahansa, kunhan on valmis liikkumaan. 


Nomad Vocals (tai lyhyemmin Nomad) tarjoaa korkeatasoista ja monipuolista lauluyhtye- ja kuoromusiikkia ja pyrkii alati sekä kehittymään että kehittämään ja laajentamaan suomalaista lauluyhtyemusiikin tarjontaa. Nomadin laulajien joukossa on sekä musiikin ammattilaisia ja ammattiopiskelijoita että intohimoisia harrastajia. Kaikki laulajat on valittu vahvan osaamisen näytön ja laulukokeen perusteella.

Nomad korostaa laadun ohella joustavuutta ja monipuolisuutta niin toimintaperiaatteissaan kuin myös musiikkitarjonnassaan. Nomadin laulajat vaihtavat tarvittaessa sujuvasti rooleja yhtyeiden välillä, vaikka vakiintuneet kokoonpanot ovat toki toiminnan runkona. Johtoajatuksena toimii: “Missä ikinä on keikka, sinne meiltä löytyy myös laulajat.” Kyky tarvittaessa nopeaankin sopeutumiseen uuteen musiikilliseen ympäristöön on Nomadin laulajien suurimpia vahvuuksia.

Musiikitarjonta Nomadin yhtyeillä kattaa monipuolisuudessaan niin kansanmusiikin, kirkkomusiikin ja klassisen musiikin kuin myös pop- ja rockmusiikin.

“Konserteista tulee sekä laulajille että yleisölle kiinnostavia, toivottavasti myös vangitsevia elämyksiä, joissa erilaisten yhtyekokoonpanojen lisäksi kuullaan aina suurta kuoroa, kuten tulevassa Stingin musiikkiin keskittyvässä a cappella -konsertissamme. Nyt kun maailma alkaa vähitellen jälleen avautua, uskon että luomamme malli herättää kiinnostusta muuallakin kuin Suomessa. Tarkoitus on luoda Nomad Vocalsille kansainvälisiä kontakteja ja menestystä heti, kun se taas on mahdollista. He kaikki ansaitsevat sen.”   - Paul Phoenix

Taiteellinen johtaja Paul Phoenix
Tenorina The King’s Singersissa (1997-2014), laulu- ja kuorokouluttaja, PurpleVocalsin (2014) perustaja, Paul Phoenix Academyn (2019) perustaja ja toiminnanjohtaja Hong Kongissa


Toiminnanjohtaja/kuoromestari Jussi Mattila
Kuoronjohtaja (mm. 2021 toimintansa lopettaneen Kuopion Nuorisokuoron johtaja), musiikkitoimittaja, nuottieditoija, säveltäjä ja sovittaja


SINGERS

Soprano

Heta Ikonen
Juulia Karppi
Tiina Leskinen
Linda Pennström
Pauliina Ryökäs
Sanna Sällinen
Anna Voutilainen
Ella Vähäpassi

Mezzo soprano

Ella Jokelainen
Reetta Karhunen
Vilma Kivimäki
Lotta Peura
Rosa Sinisalo
Roosa Turunen
Jutta Virtanen


Alto

Emma Jämsén
Kaisa Karhunen
Lotta Kokkonen
Eevi Kortelainen
Siiri Lautamies
Emma Pitkänen

Matleena Vuori
Tiila Vuori
Heta Nykänen


Tenor

Tatu Huotarinen
Kasper Korhonen
Samuli Pajunen

Joona Rytkönen
Jaakko Örmälä

Baritone

Aleksi Bondfolk
Aleksi Hasu
Ville Hämäläinen
Ossi Putkonen
Sakari Siira

Bass

Joel Alve
Lasse Kettunen
Eero Lahtinen
Vilppu Kekkonen